Hoe kunnen we helpen?

Leeftijdscontrole

Je bent hier:

Instellingen leeftijdscontrole iPhone

Deze instellingen zijn van toepassing als u in de resultaat type weergave heeft ingesteld dat Check4ID gebruikt wordt voor leeftijdcontrole.

Slim Scannen

Slim Scannen is een unieke functie van Check4ID. Wanneer ingesteld zal bij het uitlezen van een identiteitsdocument alleen die gegevens gelezen worden die benodigd zijn van de leeftijdscontrole.

Dit komt de snelheid van verwerken, vaak van toepassing, bij leeftijdscontrole ten goede.

Zo wordt ondermeer bij paspoorten en ID kaarten alleen de MRZ gelezen en wordt de NFC chip niet benaderd. Bij rijbewijzen met NFC chip wordt deze NFC chip wel benaderd, doch alleen om de benodigde gegevens uit te lezen.

Leeftijdsgrenzen

De leeftijdsgrens staat standaard ingesteld op 18 jaar. Check4ID ondersteund zowel een enkele als dubbele leeftijdsgrens welke u in kunt in stellen op de door u gewenste leeftijdsgrenzen.

Bij een enkele leeftijdgrens zal het resultaat in een groen of rood scherm getoond worden. Bij een dubbele leeftijdgrens in een groen, oranje of rood scherm.

Controle op herhaalde Scans

U kunt de controle op herhaalde scans aanzetten en tevens de tijdsduur wanneer deze detectie van toepassing moet zijn.

Wanneer deze functie is ingesteld, zal bij een tweede of meerdere scan van hetzelfde identiteitsdocument een pop-up verschijnen in de resultaten weergave.

Deze functie is bedoeld om het “doorgeven” van identiteitsbewijzen onder jongeren te detecteren.