Voorkom de risico’s van het rondzenden van kopieën van identiteitsdocumenten

Uniek bij dossier opbouw, verhuur, pre-registratie en onboarding


In vier stappen kan uw klant zelf zich veilig en snel op afstand bij u identificeren.
Met onze nieuwe NOW functionaliteit in Check4ID.
Vaststellen Identiteit

 

Voor veel organisaties is het een verplichting om de identiteit van een persoon te verifiëren en bepaalde persoons- en document gegevens te documenteren.

Dit kan heden ten dage een tijdrovende procedure zijn, vooral als u vanwege situaties de persoon niet persoonlijk kunt ontmoeten.

Delen van het identificatie en verificatie proces (en in sommige gevallen zelfs het gehele proces) worden dan ook op afstand uitgevoerd.

Het versturen van kopieën van identiteitsbewijzen, vaak per post of e-mail naar de organisaties voor verwerking, behoort dan ook tot het verleden.

Naast dat het overnemen van de gegevens tijdrovend en foutgevoelig is, zijn er bij het verzenden van kopieën van identiteitsbewijzen behoorlijk wat risico’s.

Check4ID NOW

 

Met Check4ID Now kunnen organisaties hun identificatie- en verificatieproces automatiseren.

Tevens kan hiermee de verwerking worden versneld en worden handmatige verwerkingsfouten en risico’s verminderd.

Het enige wat uw klant benodigd is, is een moderne iPhone of Android telefoon met internet verbinding en zijn of haar paspoort, ID kaart of rijbewijs voorzien van een NFC chip.

Uw klant kan Check4ID NOW gratis downloaden en installeren op zijn of haar smartphone vanuit de App Store of Playstore.

Snel resultaat in vier eenvoudige stappen

 

Autorisatie
Uw klant scant als eerste met Check4ID NOW de autorisatiecode welke u per e-mail heeft toegestuurd of opent de autorisatie link.
Controle
Uw klant ziet de gegevens van uw organisatie en ziet tevens of hij of zij de identificatie met zijn of haar iPhone of Android telefoon kan uitvoeren.
Scan
Daarna scant uw klant zijn of haar identiteitsbewijs. Vervolgens worden de gewenste controles op het identiteitsbewijs uitgevoerd.
Resultaat
Na de uitgebreide documentcontroles wordt het resultaat getoond en kan uw klant de gegevens eventueel aanvullen en versturen.

Conversie en Gebruiksvriendelijkheid

 

Bij de ontwikkeling van de NOW functionaliteit binnen Check4ID en de aanmaak en verwerking van de autorisatiecodes hebben wij zeer nauw gekeken naar het proces van aanmaken, scannen, controleren en verwerken.

Vanuit onze jarenlange ervaring in het leveren van hard- en software voor het verwerken en scannen van identiteitsdocumenten en de wetenschap van de vele verschillende mobiele telefoons welke in omloop zijn, is er door ons dan ook veel aandacht besteed aan de gebruiksvriendelijkheid.

Meer informatie

 

Neem voor meer informatie over Check4ID NOW en de vele mogelijkheden geheel vrijblijvend contact met ons op.