Verhuurt u aanhangers, wilt u weten wie voor u staat (KYC), met de Check4ID App heeft u een moderne oplossing om ID Bewijzen te controleren.

De Check4ID App wordt dan ook in tal van sectoren ingezet voor identificatie en verificatie aan de hand van identiteitsdocumenten.


 

Documentcontrole op maat

Afhankelijk van uw wensen, bieden de Check4ID versies u een keur aan mogelijkheden welke u in staat stellen de door u gewenste controle en verificatie op identiteitsdocumenten uit te voeren.

Authenticatie

Weet snel en eenvoudig of u kunt vertrouwen op de authenticiteit van een document.

Verificatie

Verifieer inhoud en structuur op de door u gewenste / benodigde controles.

Inspectie

Details van het document vormen voor u geen obstakel meer, maar geven u zekerheid.

Gegevens

Beschik direct over alle relevante informatie van en over het gelezen document.

Ondersteuning Identiteitsdocumenten

Documenten met MRZ

Lees alle nationale en internationale ID Kaarten, Paspoorten en Visa's volgens de ICAO 9303 standaard. Daarnaast ook vele "Near ICAO" documenten.

Rijbewijzen

Lees ook de Europese Rijbewijzen, (waaronder de Nederlandse rijbewijzen model 2014 en model 2018), welke voorzien zijn van QR-code en chip.

Barcodes

Middels diverse barcodes is er ondersteuning voor bv. de Amerikaanse en Canadese rijbewijzen. Neem voor specifieke ondersteuning contact met ons op.


Innovatieve functionaliteiten


Extra functies

Met extra functies, zoals document- en chipcontrole, vervaldatum controle, statistieken, opgeslagen informatie en verbinding maken met applicaties van derden, is Check4ID geschikt in veel situaties waar controle van identiteitsdocumenten nodig is.

Eenvoudig in gebruik

Check4ID bepaalt zelfstandig welk type MRZ of welk type Barcode u wenst te lezen. Daarnaast wordt aangegeven hoe u de NFC chip van het identiteitsdocument kunt uitlezen.

privacy & flexibiliteit

Grip op wat u gebruikt, afhankelijk van wat er in uw branche mag en u zelf wilt.

Export mogelijkheden

Bepaal welke gegevens van het identiteitsdocument voor u van belang zijn en verwerk deze in uw eigen back-end systeem of onze DocView Studio Software. Check4ID ondersteund standaard verschillende export mogelijkheden, o.a. JSON, XML en PDF.


Echtheidscontrole van RFID / NFC Chip

De eerste controle van de Chip vindt al plaats voor het uitlezen. Deze is namelijk benodigd om een beveiligde en versleutelde verbinding op te zetten met de Chip.

Beveiliging en versleuteling vind plaats via verschillende mechanismen. Verschillende datagroepen (DG1 t/m DFG16) vereisen ook een ander niveau van beveiliging en versleuteling.

Eenmaal zover dat er gelezen kan worden zijn er mechanismen zoals Passieve- en Actieve Authenticatie. Deze zorgen respectievelijk voor validatie van de opgeslagen datagroepen via “hashing” en voor potentieel detecteren van gekloonde chips via een “private key” mechanisme.

De Check4ID App is dan ook één van de weinigen die alle datagroepen van de RFID/NFC Chip controleert en verifieert. Waarbij tevens gecontroleerd wordt op de geldigheid en aanwezigheid van het CSCA (Country Signing Certification Authority) certificaat.


probeer check4id app eerst gratis uit alvorens deze aan te schaffen

Als ontwikkelaar van Check4ID zijn wij ervan overtuigd dat men snel en adequaat de identiteitsdocumenten kan controleren en verifiëren. Dit mede aan de hand van de snel groeiende “installed base” in tal van branches en sectoren.

Stap 1

Maak een account aan

Maak een account aan op onze Scanactive.com portal welke alle acties van Check4ID afhandelt.

Alleen uw naam, e-mail adres en keuze voor een standaard abonnement is benodigd.

Met deze gegevens kunt u in de Check4ID App inloggen en deze 3 dagen testen.

Stap 2

Installer check4id

U vind de Check4ID App in zowel de Apple App Store als de Play Store van Google.

Lees ook even de specificaties van de telefoon die benodigd zijn voor een goede werking.

Na installatie en opstarten kunt u met de door u opgegeven account gegevens inloggen.

Stap 3

Bezoek kennisbank

Ons advies is om ook de kennisbank even te bezoeken.

Onze tip.. zorg dat uw telefoon NFC heeft en houdt het ID Bewijs strak tegen de achterkant.

Bij iPhone bovenaan de achterkant en bij Android meestal in het midden. Kijk voor rijbewijzen ook hier…

!! Na aanmaken van het account op scanactive.com ontvangt u na onze goedkeuring een verificatie mail. Nadat u zichzelf heeft geverifieerd is het account actief. Deze verificatie mail wordt gestuurd naar het door u opgegeven e-mail adres. Controleer uw SPAM box. Ontvangt u deze mail niet neem dan even contact met ons op.

Goedkeuring vind alleen tijdens kantooruren (9.00 -17.00) plaats.