Hoe kunnen we helpen?

Weergave van resultaten Leeftijdscontrole

Je bent hier:

Weergave

Als de weergave van de resultaten in Check4ID is ingesteld op Leeftijdscontrole, dan worden de resultaten na een succesvolle scan overeenkomstig getoond.

Daarnaast zijn andere instellingen voor de leeftijdscontrole van invloed op de resultaten waaronder:

  • De ingestelde leeftijdsgrens, enkele of een dubbele leeftijdsgrens
  • Wel of geen pasfoto lezen van de NFC chip
  • Wel of niet de Slim Scannen functie gebruiken
  • Controle op herhaald Scannen
  • Privacy instellingen
  • Uw account bij scanactive.com

Weergave bij dubbele leeftijdsgrens

Leeftijdsgrens

Standaard staat Check4ID op gebruik van een enkele leeftijdsgrens welke is ingesteld op 18 jaar. Inhoudend dat bij het scannen van een identiteitsdocument van iemand die jonger is dan 18 jaar het resultaat als rood scherm wordt weergegeven en een rood kruis. En bij 18 jaar of ouder het resultaat wordt weergegeven als een groen scherm met een groene vink.

Wanneer u de leeftijdgrens instelt op een dubbele leeftijdsgrens, bijvoorbeeld 16 en 18 jaar, dan zal het resultaat bij iemand jonger dan 16 jaar een rood scherm zijn, bij iemand van 16 of 17 jaar een oranje scherm en bij iemand van 18 jaar en ouder een groen scherm.

Herhaald Scannen

In de instellingen kunt u het herhaald scannen aanzetten en tevens de tijdsduur wanneer deze detectie van toepassing moet zijn.

Wanneer herhaald scannen is geactiveerd dan zal bij een tweede of meerdere scan van hetzelfde identiteitsdocument een pop-up verschijnen in de resultaten weergave.

Deze functie is bedoeld om het “doorgeven” van identiteitsbewijzen onder jongeren te detecteren.

Meer informatie

Voor meer informatie over het gebruik van Check4ID voor leeftijdscontrole lees ook onze FAQ: “Slim scannen bij leeftijdscontrole“.