Hoe kunnen we helpen?

NFC chip Uitlezen

Je bent hier:

Instellingen lezen NFC Chip iPhone

De meeste moderne identiteitsdocumenten zoals paspoorten, ID-kaarten, verblijfstitels en rijbewijzen zijn voorzien van een NFC chip. U kunt dit herkennen aan het NFC chip logo op het document.

Check4ID kan na het uitlezen van de MRZ de NFC chip benaderen mits uw iPhone de beschikking heeft over NFC functionaliteit.

Lees NFC chip

Met deze instelling zet u het uitlezen van de NFC chip na het succesvol uitlezen van de MRZ aan.

Na het lezen van deze MRZ zal een extra scherm geopend worden om de NFC chip uit te lezen. Bij uw iPhone dient u het identiteitsdocument strak tegen de achterzijde van uw iPhone te plaatsen, waar de NFC-antenne zich meestal aan de bovenkant van uw iPhone bevindt.

Let op!! Het uitlezen van de NFC chip vertraagt het uitleesproces, met name het uitlezen van de 2e Data Groep (Pasfoto) neemt enige tijd in beslag. Tevens zijn andere instellingen van Check4ID, waaronder de documentcontrole instellingen, van invloed op de totale uitleestijd.

Lees rijbewijzen met NFC chip

Met deze functie kan Check4ID ook de Europese rijbewijzen uitlezen welke voorzien zijn van een MRZ en NFC Chip, waaronder de Nederlandse rijbewijzen model 214 en model 2018.

Lees Pasfoto

Met deze functie kunt u instellen of u wel of niet de pasfoto van de NFC chip wilt uitlezen en tonen in het resultaatscherm. Het uitlezen van de pasfoto uit de NFC chip vertraagt de totale uitleestijd.

Uiteraard worden de overige Data Groepen van de NFC chip wel uitgelezen als u de Pasfoto (DG2 of DG6 (rijbewijzen) uitzet.